Am fondat BioMap pornind de la ideea că tehnologia 3D va transforma modul în care înțelegem corpul uman.

Volumul și complexitatea informațiilor din medicină continuă să crească, dar metodele de învățare nu s-au schimbat aproape deloc în ultimele secole.

Este timpul pentru o schimbare reală în acest domeniu.

În România, majoritatea studenților la medicină învață din cărți, tratate, atlase și planșe, imaginându-și cum arată structurile anatomice sau patologice despre care citesc.

Puțini sunt cei care cercetează mai mult, căutând video-uri explicative sau materiale ajutătoare, iar lipsa unei colecții complete, ușor de navigat, a corpului uman face procesul de învățare mult mai complex și mai lung.

La nivel global, au avut loc îmbunătățiri radicale în ceea ce privește divertismentul, energia, transporturile și medicina, însă în educație s-a considerat foarte mult timp că nu avem nevoie decât de cărți.

De ce BioMap?

Misiunea noastră este să oferim cele mai bune soluții acolo unde tehnologia se intersectează cu educația. Obiectivul nostru este să oferim o unealtă pentru succes noii generații de viitori medici din România, o modalitate elegantă pentru medici de a explica pacienților boala sau tratamentul și o tehnologie nouă ca suport de predare pentru cadrele universitare din facultățile de medicină și farmacie din România.

În România, în prezent profesează 57.300 medici, plus asistenții medicali și personalul auxiliar, fără să includem aici numărul studenților la medicină. Scopul nostru este ca cel puțin 10.000 oameni din lumea medicală din România să utilizeze tehnologia la potențialul ei maxim pentru a-și optimiza modul de învățare, modul de predare sau discuția cu pacienții.

Învățarea dinamică vizuală oferă suport pentru înțelegerea anatomiei, fiziologiei, patologiei și tratamentelor într-un mod mai inteligent și clar.

BioMap este unealta schimbării modului de învățare pentru studenții la medicină din România, tehnologia care asistă medicii moderni în discuția cu pacienții și aplicația care facilitează enorm eforturile cadrelor universitare.

BioMap este o platformă educațională online creată de Marsilian Technologies, compania din spatele cele mai mari platforme de pregătire pentru rezidențiat din România, Grile-Rezidentiat.ro. Cu fondatori ce provin din lumea medicală, echipa din spatele BioMap are o experiență de 5 ani în domeniul IT și în sfera educațională online, cu peste 43.000 utilizatori în total.

BioMap este un proiect ambițios din mai multe puncte de vedere. Cu viziune către viitor, cu o perspectivă orientată spre performanță în educație și pasiune pentru tehnologie, BioMap este un proiect unic în România, menit să găsească cele mai bune soluții acolo unde tehnologia se intersectează cu educația.

Începe acum, gratuit!

Despre modelele 3D

Aplicația BioMap a fost creată în parteneriat cu BioDigital, Inc., companie cu sediul în New York, Statele Unite ale Americii. Acuratețea modelelor 3D este garantată de BioDigital Inc, cu sprijinul echipei interne de medici și ilustratori medicali certificați, dar și cu sprijinul consultanților de la universități medicale de top din SUA. Acuratețea informațiilor în limba română este garantată de echipa internă a BioMap, parte a Marsilian – cu o experiență de 5 ani în domeniul educației online.

Modelele 3D din cadrul aplicației BioMap au fost dezvoltate pe parcursul a 14 ani, conțin peste 8.000 obiecte 3D individuale și sunt bazate pe imagini cu cadavre, fotografii cu disecții, atlase de anatomie, studii de referință și imagini radiologice, CT sau MRI. Modelele noastre 3D includ atât anatomie, cât și fiziologie și patologie, dar și proceduri. În plus, modele includ animații și tururi virtuale ce descriu, spre exemplu, metastazele cancerului, compoziția serului sau flutterul atrial.